skip to Main Content
Neem contact op: 085-1303576

Ambulante Zorg Twente begeleidt cliënten die bij AT-zorg therapieën volgen, denk hierbij aan bijvoorbeeld Agressie Regulatie Therapie en E.M.D.R. Deze begeleiding zorgt ervoor dat de cliënten hun emoties tijdens en na de therapie op een veilige en vertrouwde manier kunnen ventileren en kanaliseren. Doordat de cliënten hierbij begeleiding krijgen zijn er bij thuis komst minder spanningen. De begeleider en de therapeut hebben een korte lijnen met elkaar en er is terugkoppeling naar de therapeut over de praktijk situatie.

Ambulante Zorg Twente begeleidt cliënten die Psycho Motorische Therapie (PMT) volgen bij Control Now. Indien gewenst doet de begeleider actief mee tijdens de therapieën, het is soms nodig om de therapie in een vertrouwde en veilige omgeving te laten plaatsvinden. De begeleider bespreekt de aangeleerde en/of geoefende vaardigheden met de cliënten. Tijdens huisbezoeken gaat de begeleider samen met de cliënten de vertaling maken naar de thuissituatie. De begeleider geeft iedere week een terugkoppeling naar de therapeut, dit om de therapie zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

Ambulante Zorg Twente begeleidt cliënten die onder behandeling staan bij Tactus verslavingszorg. De begeleiders gaan mee naar urinecontroles, gesprekken en evaluaties. Het is belangrijk dat de cliënten aangeleerde vaardigheden tijdens de therapie ook vertalen naar de thuissituatie, hierbij is de begeleider het verlengstuk van de behandeling.

Ambulante Zorg Twente begeleidt en ondersteunt onze cliënten die naar de dagbesteding gaan van Ambiq zoals op de locatie Erve Klein Leferink en Erve Woldhuis. Er zijn allerlei werkzaamheden op het terrein waaronder dierenverzorging, een moestuin, tuinonderhoud, houtbewerking en kaarsenmakerij.  Ook zijn er creatieve activiteiten of fietsonderhoud. Daarnaast valt binnen de dagbesteding klussen buiten het terrein zoals terreinonderhoud voor derden, onderhoud van bossen voor derden en overig werk wat zich aandient.